Over

Osu!! Welkom op KyokushinKaratePak.nl

Deze site is ontworpen met de gevorderde beoefenaar van karate in gedachten alsook de serieuze beginners. Indien je karate al een ruime tijd beoefend en het als een way of life begint te zien, kan het zo zijn, dat je op een dag een goede kwaliteit gi (uniform) wilt hebben. Toen je net begon met kyokushin karate voldeed het om een lightweight gi te gebruiken voor die 1 of 2x per week wat je in de dojo doorbracht. Sommige mensen of ouders gaven wat meer geld uit en kozen in het begin voor een redelijke kwaliteit gi, gemaakt door Matsuru of Ichibanmae.

Verschillende Organisaties en Leveranciers

Door de split van de originele IKO (International Karate Organization) na de dood van Sosai in diverse organisaties, werden nieuwe bonden geboren zoals Shinkyokushin,Kyokushin-KAN,IFK,IBK en diverse offshoots. Mede hierdoor is het moeilijk als je lid bent van een bepaalde organisatie om het juiste karate pak te krijgen. Inderdaad het is allemaal kyokushin zul je denken, en binnen Nederland zal het niet veel uitmaken welke kanji er op je karatepak staat maar voor de fanatiekelingen of degene die internationaal gaan is het natuurlijk leuker als je de kanji kan dragen van de organisatie waar je ook lid van bent. Het geeft je een soort gevoel van verbondenheid.

Op den duur kwamen er diverse leveranciers,sommigen maakten ook gi's van Shinkyokushin en Ashihara. Echter na gesprekken met meerdere gebruikers en eigen ervaring was men niet echt onder de indruk waren van de kwaliteit van leveranciers als Matsuru en Ichiban. Het jasje van Matsuru bijvoorbeeld, deze is niet slecht maar de broek was echter te stijf en te dik. Een jodan mawashi geri maken is vaak onmogelijk, vooral als je helemaal bezweet bent.
We waren dus op zoek naar iets anders, stevig maar toch soepel, en via een bekende shihan kwamen we uit bij het merk Isami.

 

Isami karate uniforms

Isami echter, is een merk dat binnen Nederland redelijk onbekend is, behalve door de serieuze karateka's en deze zijn behoorlijk prijzig. Ze kosten vaak rond de 250 euro!!

De Matsuru kyokushin karate pakken waren destijds de enige gi's in Nederland die met de Kyokushin Kanji op de markt waren. En daar betaalde je dus ook behoorlijk voor, alhoewel ze goedkoper zijn dan de hoge kwaliteit Isami karate pakken. De kwaliteit en soeplesse van de stof zou daarentegen nooit aan Isami kunnen evenaren.

Isami Karate Uniform

Eerst wat geschiedenis over Isami.

Isami bestaat sinds 1932 en het is te danken aan hun uitstekende aandacht voor detail en superieure constructie technieken dat Sosai Masutatsu Oyama met ze samenwerkte bij het ontwerpen van de perfecte gi.

Maar het probleem bij Isami is echter de prijs…….

Hoewel Isami de beste kwaliteit full contact karate pakken ter wereld maken, zijn ze ook ontzettend duur vanaf 200 euro en hiermee bijna onbetaalbaar. Je betaald net als met andere merkkleding voor de goede naam die ze hebben en indien je dit niet kan verloorloven moet je genoegen nemen met de gi's die Ichibanmae en Matsuru aanbieden die dus naar mijn mening en van vele anderen, troep is.

Okay, Maar Nou Het Goede Nieuws!!?

 

We hebben een van onze originele Isami gi's laten namaken door contact personen uit de textiel industrie en nu is het dus mogelijk om iedereen een super kwaliteit karate pak aan te bieden zoals dat van Isami maar voor slechts een prikkie van de prijs. Elke karateka moet een fatsoenlijke gi hebben, zonder merkjes of versieringen, maar een echte traditionele kyokushin karate gi, met als enige borduursel de kanji op de borst en het organisatie logo.

Voor dojo's is het ook mogelijk een custom ontwerp te laten maken dus met clublogo.

De karatepakken hebben dus de zelfde top kwaliteit en stof als Isami!!

Voor meer informatie of kortingsmogelijkheden voor dojo's stuur ons een mail

Kyokushin Karate Pak